top of page

Čo naše nevestičky nevidia - očami jednej z nich, Hany

Bola júlová sobota, 9 hodín ráno a teplomer ukazoval 33 stupňov. Cestou na miesto, kde sme nasledujúcich 8 hodín bez prestávky pripravovali svadobnú výzdobu, som sa na chvíľu zamyslela a preniesla o pár mesiacov dozadu.

Láska, vzrušenie, obavy, emócie, ilúzie, nadšenie... myslím, že sa ani nedá jedným slovom opísať, čo som cítila v ten sobotný novembrový večer, keď ma Dani pri pozeraní filmu objal a nesmelým hlasom vyslovil: „Už sa teším, keď tu bude pobehovať malé blonďavé dievčatko a veľmi by som bol rád, keby to bolo s tebou.“ Možno to neznie veľmi romanticky, ale to preto, že nepoznáte Daniho - večne slobodný a nerád sa zväzujúci Španiel, ktorý má, vo svojich 32 rokoch, na oslave rozlúčky so slobodou svojho najlepšieho priateľa, letmo zazrel . Stretli sa nám pohľady, jeden krát, druhý krát... a vtedy to všetko začalo. Ale to už je na iný článok...

Keď sme dorazili na miesto svadby, bola som tak vzrušená, že som ani nevnímala to strašné teplo. V ten deň teplomer presiahol tuším štyridsiatku. Ihneď začal maratón príprav, vykladania vecí, zdobenia stolov či aranžovania kvetov. Bola som ohromená tým, koľko dekorácií sa zmestí do dvoch nákladných áut a napokon nájde svoje využitie v sále! Všetko perfektne zorganizované a do posledného detailu vypracovaný návrh do bodky splnený. Nezabudlo sa ani na jeden detail, aj drevená tabuľka so šípkou „Svadba“ bola na svojom mieste. Kto si myslí, že táto práca je pokojná, bez stresu a bez námahy – ten sa veru veľmi mýli. Dievčatá naozaj neodradí nič. Ani vysoký strop, na ktorý sme s pomocou rebríka vešali krásne papierové ozdoby. Andrejka bola viac odvážna ako ja a zo 4 metrovej výšky vešala jednu dekoráciu za druhou JBola som príjemne prekvapená, že konečne aj na Slovensku sú naozaj profesionálne agentúry, ktoré nielen s veľkou láskou ale aj s obrovským vkusom a nasadením dávajú dušu každej svadobnej výzdobe. Či už je námet prírodný, elegantný, v určitom farebnom ladení alebo druhu kvetiniek, výzdoba je naozaj iná a jedinečná. Andrejka s Veronikou kladú veľký dôraz na želania každého svadobného páru a snažia sa na 100% vystihnúť ich osobnosť. A vždy si nechajú nejaké prekvapenie na záver, o ktorom dokonca ani nevesta nevie.

Asi to bola náhoda, že svadobný pár bol tiež španielsko-slovenský. Ona, svetlovlasá Slovenka a on, sympatický a vysmiaty Španiel. Až veľmi mi to pripomínalo nás dvoch. Celý čas som nemohla nemyslieť na tú náhodu. Keď som skladala farebné pompomy na strop, žehlila obrusy, aranžovala kvety, vymýšľala detaily , písala na tabuľky frázy v španielčine, kontrolovala zasadací poriadok či so závisťou pozerala na detský stôl, plný gumených cukríkov.

Bolo asi pol piatej, keď sme totálne vyčerpané, rýchlo dokončovali detaily. Posledne vázičky s kvetinkami na stôl s knihou hostí, najkrajšie kvietky na hlavný stôl a rýchlo všetko spratať, akoby sme tam ani neboli. Všetko bolo dokonalé. Únavu z tvári nám okamžite zotrel pohľad na krásnu nevestu, ktorá držiac sa ruky svojho otca žiari šťastím a svadobných hostí, netrpezlivo vyčkávajúcich pri obradnom mieste.

V ten deň sme zažili tuším úplne všetko - jeden úpal, nejaké to spálenie, únava, vyčerpanie. Ale tiež nadšenie a nesmiernu radosť. Veď každá svadba je iná, avšak, jedna vec je vždy rovnaká. A to je nasadenie, s akým dievčatá vymýšľajú a realizujú všetky detaily. Vtedy som si uvedomila, že to naozaj fuška. Je jedno, aké je počasie. Je jedno, či máš deň naozaj pod psa, je jedno, aké nezvyčajné miesto si vymyslia svadobčania. A, v neposlednom rade, koľko pracovných sobôt majú už za sebou Andrejka s Veronikou. Nie je to ľahké povolanie, ale úsmev nevesty, keď vkročí do pripravenej sály, určite stoji za tú námahu a je to tá najhodnotnejšia odmena.

V aute cestou späť už boli dievčatá určite mysľou pri nasledujúcich svadbách. Čo asi cítia, keď príde nová a nová nevesta, ktorá vkladá všetku dôveru do rúk týchto dvoch kreatívnych duší?

HANA

Fotogalériu z tejto výzdoby si môžte prezrieť na našich FB stránkach

Súvisiace príspevky
Najnovšie príspevky
Vyhľadávanie
Sledujte nás
  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
bottom of page